Bangkok meghódítása 1 nap alatt

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. Beceneve: „Kelet Velencéje” vagy az angyalok városa. Persze, mint minfen más Thaiföldön ez a városnév is bonyulutabb kissé… Vaáros igazi, hivatalos neve:

Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt- rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.

Magyaul (kb.) így ferdíthatnánk:  „Az angyalok városa, a nagy város, az örök ékkő-város, Indra isten bevehetetlen városa, a világ kilenc drágakővel ékesített nagyszerű fővárosa, a boldog város, amelynek gazdagsága egy hatalmas hatalmas királyi palota,  mely ahhoz a mennyei lakhelyhez hasonló, ahol a reinkarnálódott isten uralkodik, az Indra által adott és Visnukam által épített város.”

Egy ilyen nevű, nyüzsgő ázsiai várost megismerni, csodáinak legalább kis részét megtekinten,i nem igazán pár napos látogatás.

Programunk célja, hogy azoknak is lehetőséget adjunk Bangkok felfedezésére, akiknek csak egy napjuk van a Thai fővárosban, de ebben az egy napban a lehető legtöbbet szeretnének látni.

Rövid utiprogram

 

Programunk reggeli után indul, 8:00 kor találkozunk a szálloda recepcióján (ez egyes, a városközponttól távolabb található szállodák esetén 07:30)

bangkokmeghoditasa02Mialatt keresztül utazunk a városon, hogy elérjük városlátogatásunk első megállóját, idegenvezetőnk mesél  Thaiföldről, röviden a thaiok történelméről, kultúrájukról, a monarchiáról, hogy a nap további látnivalóit jobban megértsük.

bangkokmeghoditasa04Első megállónk a Wat Pho, ahol találkozhatunk a hatalmas. 46 méter hosszú fekvő Buddhával, megismerkedhetünk a masszázstanítás alapjaival, valamint végig sétálhatunk a 91 kisebb chedi, vagyis síremlék, valamint a 4 nagy, királyi chedi között.

Abangkokmeghoditasa03 Wat Pho után átsétálunk a kikötőbe, és komppal átkelünk a Chao Phraya folyó bal partján található Thornburiba. Thornburi eredetileg különálló település volt, és Bangkok előtt ide tervezték újjáépíteni a királyság fővárosát, ma viszont már Krung Thep, vagyis a Thaiok fővárosának szerves része. Itt található a híres Wat Arun, vagyis a hajnal Temploma, amely Bankgok egyik jelképe.

bangkokmeghoditasa05Visszatérve komppal a jobb partra, következő megállónk a Királyi palota, és annak templom együttese. (Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a  templomegyüttes megtekintése szigorú öltözködési szabályokhoz van kötve. Fedetlen vállal, valamint bokát nem fedő nadrágban nem lehet belépni sem uraknak, sem hölgyeknek. A Királyi palota látogatása kb. 2 órás. Program.)

Itt láthatjuk a híres Smaragd  Buddha szobrát a Wat Phra Keow-ban.  A Smaragd  Buddha a thaiok legfontosabb relikviája, olyannyira, hogy  a legenda úgy tartja, hogy ha a szobor kikerül a templomból, a monarchiának vége szakad. Túránk során a Királyi palota épületei között is végigsétálunk, megtekintjük a palota történetét bemutató kiállítást, valamint a látogatás végén a Sirikit Királynő által létrehozott textil múzeumban hűsölünk kicsit.

bangkokmeghoditasa06Ezután folytat utunkat, és a világ legnagyobb Teakfa palotájában a Vimanmek Palotában teszünk látogatást- Itt lehetőség lesz ebédre, aki szeretne, majd a parkon keresztül átsétálunk a régi parlament épületéhez, ahol most a jelenlegi, IX. Rama és feleségének Sirkikit Királynőnek, valamint a trónörökösöknek Maha Vajiralongkorn-nak és Maha Chakri Siridhorn hercegnőnek tiszteletére készített arany, drágaköves, ékszereket, használati tárgyakat, fafaragásokat, festményeket, és ezer más csodát láthatunk.

Itt is felhívjuk vendégeink figyelmét hogy az épület megtekintése szigorú öltözködési szabályokhoz van kötve. Fedetlen vállal, valamint bokát nem fedő nadrágban nem lehet belépni az uraknak, a hölgyeknek pedig SZOKNYA kötelező. Ha esetleg nem lenne nálunk szoknya, lehet vásárolni egyet, 50 THB-ért.

bangkokmeghoditasa07A programunk a Dusit negyed elhagyása után a Wat Saket, vagyis az Aranydomb felé folytatódik, ahol 318 apró lépcsőfokot megmászva jutunk fel az 58 méter magasban található Chedihez. Innen csodálatos kilátás nyílik Bangkok óvárosára! Haragokat megkondítva kívánságaik teteljesülésére számíthatunk.

bangkokmeghoditasa08Bangkoki túránk nem lenne teljes a másik, nagyon híres arany Buddha szobor megtekintése nélkül, így a Wat Traimit a délutáni városnézésünk utolsó állomása. Itt található a híres Arany Buddha szobra. Kedvcsinálóként a méretei: 5,5 tonna, 3.91 méter magas, 18 karátos arany, az értéke kb: 250 millió dollár. A haját és a tetején található fejdíszt pedig 46 kg 99%-os aranyból készíttette a jelenlegi király. Ezután visszatérünk a szállodába.

 

Comments are closed.